Museumkring Peelland

Ontdek het Boerenbondsmuseum

□ □ □ □ □

In en rond het geboortehuis van Pater van den Elsen 

foto

Adres

Pandelaar 106
5421 NJ Gemert
(0492) 36 64 44

http://www.boerenbondsmuseum.nl/
info@boerenbondsmuseum.nl

Openingstijden

Gedurende het zomerseizoen is het Boerenbondsmuseum geopend op dinsdag tot en met zondag (13.00 tot 17.00 uur). Gedurende het winterseizoen  is het museum uitsluitend geopend op zondag (van 13.00 tot 17.00 uur).

Voor groepen groter dan 10 personen is het mogelijk op alle dagen, behalve op zondag, (op maat gemaakte) arrangementen te boeken. Neem daarvoor altijd contact op met de beheerder van ons museum via info@boerenbondsmuseum.nl of via (0492) 36 64 44.

Openingstijden schoolvakanties

Tijdens schoolvakanties gelden aangepaste openingstijden. In deze periodes is het museum geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Het Boerenbondsmuseum is altijd gesloten op:

  • 27 april (Koningsdag)
  • 25 december (1e Kerstdag)
  • 1 januari (nieuwjaarsdag)

Toegankelijkheid

Voor de minder valide bezoekers

Het museum, dorpsplein en de meeste gebouwen zijn over het algemeen toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het hoofdgebouw beschikt over een lift om u naar de bovenverdieping te brengen.

De akkers, velden, de veldkapel van Pater Gerlachus van den Elsen het NCB Gebouw en de kortgevelboerderij met Boerenleenbank zijn echter gelegen aan niet verharde wegen, waardoor sommige plaatsen bij regenachtig weer moeilijker begaanbaar zijn. De veldkapel is wat verder van het terrein gelegen, waardoor een bezoek met rolstoel niet wordt aangeraden. De zolder van het Wevershuisje is, vanwege de steile trap, helaas niet voor mindervaliden of mensen die slecht ter been zijn te bezichtigen.

Voor mensen die slecht ter been zijn, is er een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar in ons entreegebouw. Deze rolstoelen zijn kosteloos te gebruiken. Het is niet mogelijk deze rolstoelen te reserveren.

Toiletten

U vindt een aangepast toilet in het hoofdgebouw van het museum.

Geleide honden

Geleidehonden voor visueel -, auditief - en motorisch gehandicapten zijn, in tegenstelling tot andere viervoeters, wel toegestaan in het museum en in de horecalocaties, historische gebouwen en tentoonstellingsruimten. Gelieve uw geleidehond bij binnenkomst aan te melden bij de informatiebalie.


Prijzen

Entreeprijzen

  • Kinderen tot en met 3 jaar: Gratis toegang
  • Kinderen van 4 tot en met 12 jaar: € 3,00
  • Volwassenen vanaf 13 jaar: € 6,00

N.b. Museumjaarkaart (MJK): niet geldig bij het Boerenbondsmuseum 

Jaarkaarten Boerenbondsmuseum

(geldig van 1 januari tot en met 31 december)

  • Kinderen tot en met 12 jaar: € 7,50
  • Volwassenen vanaf 13 jaar: € 17,50

Parkeren

Gratis


Expositie

Het Boerenbondsmusuem Gemert biedt een unieke combinatie van bezienswaardigheden die u nergens in Nederland binnen één museum vindt. Authentieke gebouwen, levende have, ambachten. Het Boerenbondsmuseum leeft. Ons museum herbergt twee originele boerderijen, verschillende ambachtshuisjes, een handkrachtzuivelfabriek, een veldkapel en een replica van oude stoomtram: De Goede Moordenaar. In de boerderij zijn levende have gehuisvest zoals rond 1900. Er zijn permanente en wisselende tentoonstellingen te zien over vooral het leven aan begin vorige eeuw en er is een sfeervol dorpspleintje.

Wij wensen u veel plezier met uw bezoek aan ons museum.